Stiegl

Stiegl Salzburg söre

4 Millió hektolitert főznek a családi tulajdonú Stiegl sörgyárban. Említésre méltó, hogy az évi több millió vendéget fogadó Salzburg városban Európa legnagyobb sörmúzeumát is ők üzemeltetik és látványosságként sörös lovak vontatta szekerekkel látják el nyaranta a környék fogadóit.
Az óriási regionális kereslet miatt csak 2008-tól került ez a sör az eredeti import csapolt söreink sorába, és a legnagyobb élelmiszer áruházak polcaira.

Stiegl prémium sör adatai

Származási hely: Ausztria,
Alkoholtartalom: 4,9 %,
Szárazanyag tartalom: 12 %,
Típus: lager, pils, világos búza és barna búza
Forgalmazott kiszerelés: 25 l hordós, 0,33 l üveges

Stiegl Radler Grapefruit,
Alkoholtartalom: 2,5 %,
Szárazanyag tartalom: 6 %,
Típus: radler,
Forgalmazott kiszerelés: 20 l hordós

A Stiegl sör leírása

Alpesi sízés, sör, napsütés, sör, szauna, sör… Van aki e lépcsőt (Stiegl) nem ismeri? Magyarok százezrei veszik télen az irányt az osztrák Alpok felé, a téli nyaralást egy korsó Stiegl sörrel koronázzák/koronázhatják meg a nap bármely szakában.
A fokozatosság elve alig betartható azoknak, akik megízlelték a salzburgi Stiegl sört, vagy a megunhatatlan ízeket a világos és barna búzasörük kóstolgatásakor. Egyedi designja annak köszönhető, hogy évente a osztrák iparművészeti egyetem hallgatói pályáznak az egyedi, külön receptúra szerint főzött sörkülönlegességük üvegcimke tervezésére.

Stiegl sör madárral
Stiegl grapefruit
Stiegl söröspoharak érett gabonamezőn
Stiegl sör